12 اردیبهشت 1395 - 10:28 شناسه خبر: 4280 نسخه چاپی

اختصاصی شدن كشت برنج در مازندران و گیلان

اختصاصی شدن كشت برنج در مازندران و گیلان
مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد كشاورزی گفت كه برنامه وزارت جهاد كشاورزی اختصاصی كردن كاشت برنج در استانهای مازندران و گیلان است.به گزارش ...

مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد كشاورزی گفت كه برنامه وزارت جهاد كشاورزی اختصاصی كردن كاشت برنج در استانهای مازندران و گیلان است.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، كاوه خاكسار روز شنبه در كارگروه فنی برنج در جهادكشاورزی مازندران در ساری دلیل اجرای این سیاست وزارت كشاورزی را وجود منابع آب تامینی برای تولید برنج به عنوان محصول آب بر در این دو استان شمالی كشور در مقایسه با سایر استان ها دانست.
وی افزود : با اجرایی شدن برنامه این وزارتخانه استان های مازندران و گیلان می توانند نیاز كشور به برنج را بدون اتكاء به واردات تامین كنند.
خاكسار برنامه راهبردی وزارت جهادكشاورزی برای خوداتكایی كشور به محصول برنج داخلی را بر محور بالا بردن بهره وری مصرف آب و افزایش بازده تولید درسطح اعلام كرد.
وی اضافه كرد: وزارت جهادكشاورزی 9 محصول راهبردی را در برنامه اقتصاد مقاومتی درراستای سیاست خوداتكایی به تولید داخل قرار داد كه محصول برنج تولیدی در استان های شمالی كشور( مازندران و گیلان) در اولویت اول اجرای این سیاست قرار گرفته است.
مدیركل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهادكشاورزی گفت كه دردولت یازدهم واردات برنج نسبت به دولت گذشته حدود 60درصد كاهش یافت.
خاكسار افزود :پیش از روی كارآمدن دولت یازدهم میزان واردات برنج به كشورحدود دو میلیون تن درسال بود كه این واردات درسال گذشته به حدود 750 هزار تن رسید.
به گفته وی برنامه دولت برای كاهش واردات برنج همانند سنوات گذشته درسال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
در مازندران از 470 هزار هكتار اراضی كشاورزی سالانه حدود 220 هزار هكتار از این اراضی زیركشت محصول برنج قرار می گیرد كه حدود 900 هزار تن برنج سفید از این مزارع برداشت می شود.
استان مازندران به تنهایی قادر به تامین حدود 50 درصد از برنج مورد نیاز كشور است.